Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

← Terug naar muziek

Filmconcert live: ‘Man in het Wild’

Naast het boek bestaat ‘Man in het Wild’ nu ook als concert met film! Vlak voor de virusuitbraak ging het Filmconcert in première in een uitverkocht Splendor in Amsterdam. Het publiek kon zich laten onderdompelen in beelden van oceanen en wilde kustgebieden, door Jaco Benckhuijsen vanuit zijn kajak gefilmd, en live-muziek die het gevoel geeft van de schoonheid, zwijgzaamheid en enorme dimensies van de wildernis. Komend najaar hopen we weer te gaan spelen!

{https://vimeo.com/498993772}

En door de muziek heen zijn teksten geweven die vertellen over een andere reis: want wat gebeurt er met je als je een paar weken alleen langs wilde eilanden zwerft? Voel je je klein, of juist groot? Bang of geborgen? Verlang je naar intimiteit, of vergeet je dat langzaam? En kun je wennen als je weer terugkomt..

Voor de beelden gebruikte ik materiaal dat ik bij de Aleoeten (Alaska) vanuit mijn kajak gefilmd heb tijdens de reis uit het boek ‘Man in het Wild’. Daarna ben ik twee keer naar IJsland geweest, met de kajak, om daar meer te filmen. Ook heb ik daar geluiden van de zee en wilde kusten opgenomen.

Joost Lijbaart, drummer met een speciale voorliefde voor bijzondere klanken en sferen, werkte mee aan het ontwikkelen van de muziek. Ikzelf gebruik de piano, en electronische geluidsbronnen zoals een vintage synthesizer, taperecorder en effectapparaten.

We zullen dus een live soundscape schilderen met electronica, piano, slagwerk, gongen, terwijl op het scherm beelden voorbijglijden van de wildernis op zee.

met
Joost Lijbaart – slagwerk
Jaco Benckhuijsen – piano, electronica, teksten en filmbeelden

Meer optredens worden in dit moment geboekt, op plekken waar muziek, beeld en verhaal bij elkaar kunnen komen.

Meer over het boek ‘Man in het Wild’

Site by Alsjeblaft!