Jaco Benckhuijsen

← Terug naar muziek

Het album ‘Man in het Wild’

Het Album ‘Man in het Wild’: Het gevoel van de wildernis in flarden pianomuziek, deinende grooves, op drift geraakte elektronica en de ruis van wind en branding. Verkrijgbaar als luxe vinyl met foto’s, download en via de streamingdiensten vanaf 14 mei 2021! Vanaf 26 februari zullen losse singles verschijnen op de streamingplatforms. Lees meer

Vanaf het mysterieuze openingsnummer tot de rust van de laatste track voelt het album als één verhaal dat je meeneemt langs imposante landschappen, stormachtige zee en de verstilling van het lang alleen zijn die je een diepe connectie met het leven geeft.

Speciaal voor dit album peddelde Jaco langs de wilde kusten van IJsland met een waterdicht verpakte recorder, om geluiden van de zee te verzamelen. Hij haalde een oude taperecorder van stal om pianoklanken loom uit te rekken. Hij nodigde drummer Joost Lijbaart uit om, kijkend naar foto’s van zee, ijsbergen en basaltrotsen, soundscapes te improviseren en legde daar meer geluiden overheen.

Een oud harmonium, een kalimba, stukken hout: ze bleken allemaal klanken te kunnen maken die onmiskenbaar de weidse leegte van de wildernis oproepen.

En hier en daar voegde hij de korte stukjes tekst toe die je zomaar ontschieten als je lang alleen in de natuur bent.

Een bijzondere track is de song ‘Ooit echt alleen’, geschreven voor iedereen die zich wel eens alleen op de wereld voelt.

Bij het vinyl wordt ook een downloadcode geleverd; en een mooi fotokatern met foto’s van de rafelranden van de continenten.

De muziek voor ‘Man in het Wild’ werd deels opgenomen en gemixed in Studio Groenland, Hilversum.

Meer over het boek ‘Man in het Wild’

Site by Alsjeblaft!