Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

Fotoverslagen, met bijschriften, van de solo zeekajaktochten die ik heb gemaakt.

170 foto’s

Solo zeekajak Mauritanië, West-Afrika

Langs de woestijn had ik nog nooit gevaren. Dus vierde ik afgelopen jaar de kerst aan de rand van de Sahara, daar waar Arabisch en tropisch Afrika in elkaar overgaan.

22 foto’s

Solo zeekajak Nederland

Van de Hedwigepolder bij Antwerpen tot Nieuwe Statenzijl in de Dollard; afgelopen zomer peddelde ik langs de hele Nederlandse kust. Hier een voorproefje van het fotoverhaal.

138 foto’s
Solo zeekajak Aleoeten

Solo zeekajak Aleoeten

Hier vind je de foto’s die ik maakte tijdens de zeekajaktocht langs de Aleoeten (deel 1 van het boek ‘Man in het Wild’). Na 3 weken eenzame wildernis kwam ik aan in een dorp met 23 inwoners.

126 foto’s
Solo zeekajak Oost-Groenland 2020

Solo zeekajak Oost-Groenland 2020

De oostkust is het meest onherbergzame en onbewoonde deel van Groenland. Omgeven door honderden kilometers wildernis ligt Ittoqqortoormiit, een dorpje met 329 inwoners. Ik was er in de zomer van 2020; hier een kort fotoverhaal.

75 foto’s
Solo zeekajak Papoea-New-Guinea

Solo zeekajak Papoea-New-Guinea

Hier vind je de foto’s die ik maakte tijdens de zeekajaktocht langs in Papoea-Nieuw-Guinea (deel 2 van het boek ‘Man in het Wild’).

76 foto’s
Solo zeekajak Vuurland

Solo zeekajak Vuurland

Vuurland is nog niet het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Onder Vuurland liggen nog Isla Navarino, dan de brede Bahía Nassau, en daaronder een archipel met rotsige eilandjes, waarvan de onderste Kaap Hoorn heet. Een prachtig gebied voor deel drie van ‘Man in het Wild’.

30 foto’s
Solo zeekajak IJsland - 2018

Solo zeekajak IJsland - 2018

In de zomer van 2018 was ik met de vouwkajak in IJsland, waar ik 2 tochten maakte: een rond Snaefellsnes, en een in Jökulsárlón. Hier een fotoverslag.

15 foto’s
Foto's van verschillende andere tochten door de wildernis.

De voorgeschiedenis

Foto’s van tochten door de wildernis uit de periode voor 2014.

Site by Alsjeblaft!