Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

Naast de verhalen in het boek heb ik mijn avonturen langs de onbewoonde kusten ook in muziek vertaald, ik ben tenslotte ook musicus. Er is een album uitgebracht en live kun je (naast lezingen) het ‘Man in het Wild’ filmconcert zien en luisteren! Op deze pagina lees je er meer over.

Album ‘Man in het Wild’

Het album ‘Man in het Wild’ is een collectie van 17 nummers die je kunt zien als soundtrack voor de avonturen in het boek: het gevoel van de wildernis in flarden pianomuziek, deinende grooves, op drift geraakte elektronica en de ruis van wind en branding.

Het album is verschenen als luxe vinyl, download en op de streamingplatforms.

Lees meer

Filmconcert

Naast het boek en het album bestaat ‘Man in het Wild’ ook als concert met film! Vlak voor de virusuitbraak ging het Filmconcert in première in een uitverkocht Splendor in Amsterdam.

Het publiek kan zich laten onderdompelen in beelden van oceanen en wilde kustgebieden, door Jaco Benckhuijsen vanuit zijn kajak gefilmd, en live-muziek die het gevoel geeft van de schoonheid, zwijgzaamheid en enorme dimensies van de wildernis.

Lees meer

Concert / lezing / interview

Jaco geeft ook lezingen over zijn solo zeekajaktochten, soms in combinatie met het Filmconcert. Met honderden prachtige foto’s vertelt hij hoe het zo gekomen is, hoe het in zijn werk gaat, hoe het voelde en wat hij er leerde.

Site by Alsjeblaft!