Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

Terug

Album ‘Man in het Wild’

Het album ‘Man in het Wild’ is een collectie van 17 nummers die je kunt zien als soundtrack voor de avonturen in het boek: het gevoel van de wildernis in flarden pianomuziek, deinende grooves, op drift geraakte elektronica en de ruis van wind en branding.

Het album is verschenen als luxe vinyl, download en op de streamingplatforms.

Vanaf het mysterieuze openingsnummer tot de rust van de laatste track voelt het album als één verhaal dat je meeneemt langs imposante landschappen, stormachtige zee en de verstilling van het lang alleen zijn die je een diepe connectie met het leven geeft.

Speciaal voor dit album peddelde Jaco langs de wilde kusten van IJsland om met een waterdicht verpakte recorder geluiden van de zee te verzamelen. Hij haalde een oude taperecorder van stal om muziek loom uit te rekken of juist te verdichten. Hij nodigde drummer Joost Lijbaart uit om, kijkend naar zijn foto’s van zee, ijsbergen en basaltrotsen, soundscapes te improviseren en legde daar meer klanken overheen. Een oud harmonium, een kalimba, stukken hout: ze bleken allemaal klanken te kunnen maken die onmiskenbaar de weidse leegte van de wildernis oproepen.

En hier en daar voegde hij de korte stukjes tekst toe die je zomaar ontschieten als je lang alleen in de natuur bent.

Site by Alsjeblaft!