Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

Hier vind je alles over het boek “Man in het Wild”. Het boek is te bestellen bij uw plaatselijke boekhandel of via mijn webshop, ook in een speciale combinatie-aanbieding met het muziekalbum.

Man in het Wild

‘Man in het Wild’ is een literair non-fictieboek over solo zeekajaktochten die Jaco Benckhuijsen maakte langs drie wilde kustgebieden langs de Grote Oceaan: de Aleoeten, Papoea-Nieuw-Guinea en Vuurland. Via het menu links kun je meer te weten komen over het boek en het album met muziek dat binnenkort verschijnt. Scroll naar beneden voor recensies en links naar Radio- en TV-interviews die Jaco gaf over ‘Man in het Wild’.
Momenteel tourt Jaco met een live filmconcert en met lezingen door Nederland, zie de homepage voor video’s en data!


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de sporadische nieuwsbrief op maninhetwild.nl

De pers over het boek ‘Man in het Wild’:

“Dit zijn gewoon echte avonturen, waar je veel van leert en die je stof tot nadenken geven. De natuurbeschrijvingen flonkeren.. Hij schrijft helder, onnadrukkelijk filosofisch.. Het is te hopen dat deze debutant meer reisverhalen gaat vertellen.” (Nederlands Dagblad)

“Boeiende verhalen, vol vaart en verwondering..” (De Volkskrant)

“Jaco Benckhuijsen.. schrijft licht en wendbaar, soms ook rauw of fragiel. Ik voelde me bevoorrecht mee te kunnen reizen op zijn bijzondere tochten.” (Arjen van Veelen)

Een artikel in de NRC van 16 november

Interview bij VPRO’s Bureau Buitenland

In De Volkskrant van 18 mei stond een recensie door Marcel Hulspas:

In het Nederlands Dagblad verscheen op 17 mei een mooie recensie (dit is een fragment uit een langer artikel over reisverhalen):

OBA Live – Live-een mooi interview door Theodor Holman in de OBA op het Javaplein in Amsterdam (30 minuten).

Met het Oog op Morgen – Interview door Wilfried de Jong – dinsdag 9 april 2019.

Co Live! Spotlight – Een twee uur durend interview door Co de Kloet, ook over Jaco’s muzikale inspiratiebronnen, en 2 delen uit de soundtrack voor het boek ‘Man in het Wild’ – zondag 14 april 2019.

Radio 1 Focus – Lezen in het Donker – Interview door Astrid Crebas en voorgelezen fragmenten uit het boek.

RTL 5 Uur Live – Interview door Daphne Bunskoek, met boot en al, dinsdag 7 mei 2019. De persoon op het filmbeeld hieronder is de kok van het programma.

NH Radio – Interview door Patricia Nagelkerke, beeld en geluid, fragment uit boek en stukje uit de Soundtrack ‘Man in het Wild’ 8 mei 2019, 20 minuten.

NRC vroeg me in 2017 al hoe het zo gekomen is, en stelde daarna vragen over mijn solo zeekajaktocht bij de Aleoeten; een reis die ook in ‘Man in het Wild’ beschreven wordt.

Site by Alsjeblaft!