Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

Terug

Filmconcert

Naast het boek en het album bestaat ‘Man in het Wild’ ook als concert met film! Vlak voor de virusuitbraak ging het Filmconcert in première in een uitverkocht Splendor in Amsterdam.

Het publiek kan zich laten onderdompelen in beelden van oceanen en wilde kustgebieden, door Jaco Benckhuijsen vanuit zijn kajak gefilmd, en live-muziek die het gevoel geeft van de schoonheid, zwijgzaamheid en enorme dimensies van de wildernis.

Man in het Wild is een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen voor zijn boek ‘Man in het Wild’ met de zeekajak bezocht.
Op het podium klinken flarden pianoklanken, deinende grooves en elektronische soundscapes, terwijl op het scherm beelden voorbijtrekken van zwarte lavastranden, licht dat spiegelt op de golven en stormen die de zee veranderen in een bewegend duinlandschap.

Het filmconcert is een live vervolg op het goed ontvangen boek ‘Man in het Wild’ (Uitgeverij De Geus) dat Jaco Benckhuijsen schreef over zijn solo zeekajaktochten aan drie uithoeken van de Grote Oceaan (De Aleoeten, Papoea en Vuurland).
Speciaal voor deze filmbeelden peddelde Jaco met zijn waterdichte camera langs de kust van IJsland. Met de live begeleiding van Jaco Benckhuijsen op piano/electronica en Joost Lijbaart op slagwerk wordt het publiek meegenomen op een trip langs vulkanische kusten en zeeën vol ronddrijvend ijs, om tenslotte te eindigen in een vreemd niemandsland.

Site by Alsjeblaft!