Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

← Terug naar muziek

Het album ‘Man in het Wild’: nu verkrijgbaar als vinyl met fotoboek, als download of als stream.

Bestel hier

Door het succes van het boek ‘Man in het Wild’ lag het voor Jaco voor de hand om ook een album te maken met muziek gebaseerd op zijn ervaringen in de wildernis. Het resultaat: 17 tracks die het gevoel van de wildernis weergeven in flarden pianomuziek, deinende grooves en de ruis van wind en branding.

Het ‘Man in het Wild’-album combineert invloeden als ambient jazz, Nils Frahm en de filmmuziek van Ryuichi Sakamoto, muziek die meteen de weidse leegte van de wildernis oproept en die je meeneemt langs imposante landschappen, mistige oceanen en de verstilling van het lang alleen zijn die je een diepe connectie met het leven geeft.

Speciaal voor dit album peddelde Jaco langs de kust van IJsland om geluiden van de zee op te nemen. Hij gebruikte een oude taperecorder om pianoklanken te vervormen en uit te rekken. Hij nodigde drummer Joost Lijbaart uit om soundscapes te improviseren bij de foto’s van zijn reizen. Een harmonium, een kalimba, stukken hout: hun klanken bleken onmiskenbaar de weidse leegte van de wildernis op te roepen.

En hier en daar voegde hij de korte stukjes tekst toe die je zomaar ontschieten als je lang alleen in de natuur bent.

‘Man in het Wild’ is vanaf 14 mei verkrijgbaar als luxe vinyl (met fotoboek) en op de streamingplatforms.
De muziek voor ‘Man in het Wild’ werd deels opgenomen en gemixed in Studio Groenland, Hilversum.

Site by Alsjeblaft!