Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

Jaco Benckhuijsen is schrijver, muzikant en avonturier in de wildernis. In 2019 verscheen zijn boek ‘Man in het Wild’, over drie zeekajaktochten aan de randen van de Grote Oceaan. Momenteel treedt hij op met het ‘Man in het Wild’ filmconcert. Boek kaartjes via de speellijst hiernaast!

Alex Roeka komt lied Ramses inzingen

Een kort fragmentje slechts!

https://youtu.be/kyZZQUBGZeI

Een paar weken geleden was Alex Roeka op bezoek in mijn home-studio om een nummer van Ramses Shaffy in te zingen. Of eigenlijk 2 nummers.

In Augustus zou Ramses – had hij nog geleefd – 80 zijn geworden, en er wordt gewerkt aan een album waarop Nederlandstalige artiesten een lied van Shaffy op hun eigen manier uitvoeren. Alex vroeg me om een versie van ‘De trein naar het Noorden’ te maken, gebaseerd op electronica, loops, het bonken van de trein, de grote verlatenheid, het kleine jongetje in de trein. Daar had Alex een goede intuïtie. De machinale omgeving maakt het lied des te beklemmender. Omdat ‘De trein naar het Noorden’ een hel kort nummer is, wilde Alex het koppelen aan een ander nummer van Shaffy, en dat paste mooi, ‘Ze komen samen niet meer terug’, dit 2e deel werd wilder, extraverter, zodat de totale track zowel de kleine bange Ramses als de theatrale ster, nog steeds op zoek, in zich heeft. Spoedig op CD verkrijgbaar!

Site by Alsjeblaft!