Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

Jaco Benckhuijsen is schrijver, muzikant en avonturier in de wildernis. In 2019 verscheen zijn boek ‘Man in het Wild’, over drie zeekajaktochten aan de randen van de Grote Oceaan. Momenteel treedt hij op met het ‘Man in het Wild’ filmconcert. Boek kaartjes via de speellijst hiernaast!

Feather Man – concert, expositie en verhalen, 23 juni, Roode Bioscoop Amsterdam

Kaartjes bestel je hier

Feather Man - concert, expositie en verhalen, 23 juni, Roode Bioscoop Amsterdam

Jaco Benckhuijsen – ‘Feather Man’ – concert en foto-expositie/verhalen

Maandagavond 23 juni speel ik de songs van mijn album Feather Man, met een nieuwe band. Trouwens, ik speel ook nog wat nieuwe nummers, niet alleen over geliefden die tastend en graaiend op zoek zijn naar elkaar, maar ook bijvoorbeeld over Big Data, die door de NSA opgezette kosmische gluur- en flirtpartij.

En dat is niet alles. Om de muziek heen zijn er foto’s te zien en verhalen te horen uit vergeten delen van de wereld. Want jullie weten: eens in de zoveel tijd ruil ik de muziek in voor het stille geraas van de wildernis. Zoals afgelopen zomer, in Papoea Nieuw-Guinea. En hoewel je wildernis altijd weer moet achterlaten, kun je wel beelden meenemen, en veel, heel veel verhalen.

Deze vormen ook een deel van deze avond. In de theaterzaal hangen foto’s van de tocht die ik maakte langs de wilde kusten van Papoea Nieuw-Guinea. En verhalen uit dat magische land, overwoekerd door een taaie jungle, met bewoners die eeuwenlang leefden in een bizarre magische wereld die als een radionetwerk door de zichtbare wereld trilde en bewoog. De cargo cults, geleid door sjamanen die voorspelden dat koelkasten en bromfietsen zouden oprijzen uit de bosgrond. En de toverspreuken waarmee men de zware boomstammen lichter maakte en de duivels uit vrouwenlichamen joeg.

met

Jaco Benckhuijsen – zang, wurlitzer piano
Pat Cleaver – contrabas
Mats Voshol – drums
Antonio Molina – percussie en gitaar

Site by Alsjeblaft!