Jaco Benckhuijsen

Man in het Wild

Jaco Benckhuijsen is schrijver, muzikant en avonturier in de wildernis. In 2019 verscheen zijn boek ‘Man in het Wild’, over drie zeekajaktochten aan de randen van de Grote Oceaan. Momenteel treedt hij op met het ‘Man in het Wild’ filmconcert. Boek kaartjes via de speellijst hiernaast!

30 oktober: Beauforthuis, Austerlitz en 14 november Pletterij Haarlem

Live-optredens met beelden van de onbewoonde kusten die ik de afgelopen jaren voor het boek ‘Man in het Wild’ met de zeekajak bezocht. Je zult het landschap ingetrokken worden via flarden pianoklanken, deinende grooves en soundscapes, terwijl beelden voorbijtrekken van zwarte stranden, spiegelende golven en stormen die de zee veranderen in een bewegend duinlandschap.
Op 18 september startte de grote tentoonstelling over Allart van Everdingen, de 17e-eeuwse schilder van ruige landschappen. Stedelijk Museum Alkmaar vroeg me om muziek te schrijven voor de officiële opening. Dus maakte ik per video een zwerftocht door één van Allarts schilderijen en speelde daar live pianomuziek bij om, als het ware, te laten horen wat ik voel als ik zo’n landschap zie. Er is nog geen officiele video van, maar op het filmpje hierboven zie je me oefenen op mijn oude piano thuis, met de video erbij.

Op deze site vind je nieuws, foto’s van de soloreizen en informatie over boek en muziek. En natuurlijk kun je ook het boek en de plaat bestellen! Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, met artikelen en nieuws, zie hiernaast.

VPRO Bureau Buitenland, Radio 1, nodigde me uit voor een interview met Chris Keijne over de reizen die ik gemaakt heb en de reizen die ik nog zou willen maken.

Een fragment van het nummer ‘In de Stilte’ met video, van het album ‘Man in het Wild’.
Lees verder →

Mark Minnema interviewde me over de muziek en de reizen van het Man in het Wild-project, en haalde daar precies de essentie uit, zoals uit het artikel blijkt!

Sinds 14 mei te koop en te beluisteren: het Album ‘Man in het Wild’ uit. Het gevoel van de wildernis in flarden pianomuziek, deinende grooves, op drift geraakte elektronica en de ruis van wind en branding. Het album verschijnt als luxe vinyl, download en op de streamingplatforms. Lees meer over het album

Een deel van het nummer ‘Branding’, van het album ‘Man in het Wild’. Met video.

Lees verder →

Site by Alsjeblaft!